dinsdag 19 juli 2011

Dag 1

Gisteravond vroeg gaan slapen.. want om 3:30 zou de wekker aflopen.
Toen we al in bed lagen ben ik eerst nog snel terug gegaan om onze fietssleutels uit de andere caravan vandaan te halen, anders moesten we vanmorgen ma en de kids wakker maken.

Om 3:30 liep dus de wekker af... Eerst aankleden toen broodjes smeren terwijl pa de drinkflessen met water ging vullen .. Gegeten en een bakkie koffie gemaakt. Van het water sportdrank gemaakt en toen richting de fiets. Om 4:15 zaten we op de fiets en om 4:45 waren we in Nijmegen.  Een paar minuten later stonden we op het startterrein aan een lekker bakkie cappucino. 
Langzaam aan liep het start terrein vol. Geweldig om het zo dag te zien worden en wat een gezelligheid al zo 's-morgens vroeg.

Om precies 5:15 werd er gestart... We zaten vrij vooraan in het startveld en konden lekker doorlopen. Ik ga nu al zo lang mee en had al zoveel verhalen gehoord, maar je kan je gewoon geen voorstelling maken van de sfeer in zo'n stad tijdens dit festijn.

Dronken studenten die de hele nacht al hadden doorgehaald, mensen die al vroeg hun bed uit zijn omdat het hele wandellegioen door hun dorp komt, muziek langs de kant (dan is uitslapen er sowieso niet meer bij) GEWELDIG!!
De Waalbrug is ook een ervaring opzich, daar kom je vandaag zelfs 2x overheen.
Het lopen ging SUPER!! 

In Elst werden we opgewacht door ma en de kids, even tijd voor een bakkie en sanitaire stop... en hop weer door.

Er werden foto's gemaakt, water en appels uitgedeeld, kinderen langs de kant die snoepjes uitdelen of handje klap doen.
Téveel indrukken om te vertellen...

Door Oosterhout heen "dé" dijk op.. Halverwege de dijk stond wéér publiek speciaal voor ons. Cor was er met Han en haar meiden!!   Geweldig, breekt net weer even de saaie dijk.

Op de dijk is het een km of 6 nog tot de finish.  Heel bijzonder is het ook om al bijna aan het eind van je wandeling pas "Goeiemiddag" te gaan zeggen tegen mensen.. 

Om even 13:00 waren we binnen, afmelden op 2 verschillende plaatsen en dan maar weer een poging doen tot het ruilen van de starttijden, zodat we morgen wederom de vroege start kunnen hebben.  Biertje en cola erbij nog even kletsen met wat mensen en dan naar de fiets....

Damn!!! Fietssleutel zoek!!  Looptasje binnenstebuiten gekeerd, verdorie écht niet te vinden!!
Naar de gevonden voorwerpen, NEE géén fietssleutels gevonden.
Op naar de fietsenstalling .. JA er waren meer sukkels als ik, maar mijn sleutels zater er niet bij.
Gebeld naar de camping, daar alles in rep en roer... gezocht naar een betonschaar en uiteindelijk kwamen Cor en Han te hulp. Betonschaar.. fietsendrager.. Oke kabelslot door, pa zijn fiets op de fietsdrager en Han en ik met fiets op weg naar de fietsenmaker.
Wat denk je? Met vakantie!!!
Pfff uiteindelijk toch met veel moeite de trapper in de goeie stand weten te krijgen om op de fietsdrager te zetten en op naar de camping.

Even wat drinken, douchen, lekker met z'n allen chinezen en nu aan de koffie.
Rond 20:00 is het weer "kinder"bedtijd en gaan we snurken..

Op naar dag 2!!  Nog "maar" 120 van de 160 te gaan!!








   

2 opmerkingen:

  1. ik vond t mooi om op de dijk in de verte een stoeree mooie vrouw aan te zien komen tussen de menigte.
    let je wel voortaan beter op je spullen oliebol
    x x x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. vincent en esther20 juli 2011 om 04:26

    hallo linda en ome do, via deze weg willen we jullie heel veel succes wensen tijden de resterende 2 dagen van de vierdaagse. hopelijk hebben jullie nog niet al te veel blaren. het weer is de afgelopen 2 dagen volgens ons wel goed. dus veel succes en veel plezier op vrijdag op de via gladiola. de groetjes, vincent en esther

    BeantwoordenVerwijderen

Dag 4.. Cuijk

Laatste dag vandaag.. Om half 6 stond ik aan de start, kwartiertje wachten en toen begonnen de laatste 42,5 km! Het eerste gedeelte is ...